Dogs ’n Donkeys

Geplaatst op

Vorig jaar had ik Jimmy al eens voor de lens. Jimmy is het zwarte dwergpoedeltje van Irene en John, twee collega’s van me. Zwarte honden zijn best moeilijk te fotograferen, zeker als ze een wat langere vacht hebben. Je ziet hun ogen haast niet, wat het scherpstellen een stuk moeilijker maakt. Ook de belichting van een zwarte hond is niet zo heel eenvoudig. Daarom dus vroeg ik mijn collega vorig jaar om eens te mogen ‘oefenen’ met Jimmy.

Jimmy in maart 2017

Ik vind alle honden hartstikke leuk, maar ik moet bekennen, ik had best wel wat vooroordelen over de poedel. Een hondenras dat ik altijd associeerde als ‘oude-dametjes-hondje’. Zeker als het ook nog een dwérg poedeltje is! 
Nou, ik kan je zeggen, dat vooroordeel is met de noorderzon vertrokken zodra ik Jimmy zag, vorig jaar op die koude dag in maart. Wat een ontzettend leuk, vrolijk, slim en actief hondje is dit. Negen jaar en nog zo kwiek als een jonge hond.

Inmiddels is Jimmy tien jaar en heeft hij een paar nieuwe vriendjes erbij. Daarom vroeg Irene me of ik weer eens een fotoshoot wilde doen, maar nu dan samen met de vriendjes. Natuurlijk wil ik dat! Wie zijn die vriendjes dan? Nou, dat zijn Doby, een puppy toy-poedeltje. Kun je het je voorstellen, een nóg kleiner formaat poedel dan Jimmy. En dan een Amerikaanse stafford, Taylor. Euh, ik bedoel, als je het hebt over verschillen van hondenrassen en vooroordelen dan heb je hier wel een heel leuke combinatie! Poedel en Stafford. Oftewel “ouwe-oma-hondje” versus “stoere-macho-hond”. Ik vind het helemaal geweldig. Nee, we zijn nog niet klaar. Irene en John hebben sinds kort ook nog twee ezels. En ja, die willen ook mee op de foto. Nou dat belooft wat. Ik heb zo het gevoel dat dit de grappigste fotoshoot tot nog toe gaat worden.

T is gelukt, alle vijf samen op de foto

We doen de fotoshoot in de wei waar de ezeltjes Linda en Marie staan. Het hele spul samen op de foto, tegelijkertijd, is een utopie. Daarom maak ik weer gebruik van de Photoshop truc. De picknick tafel leent zich hier uitstekend voor. Met voldoende assistenten loopt dat allemaal gesmeerd. Althans, dan wel met een flinke dosis humor en geduld. Want ezels… tja, het klopt wat ze erover zeggen, ze zijn flink koppig. De zachte benadering die Irene en John hebben doet wonderen. 

Natuurlijk komt iedereen ook apart op de foto. Jimmy, Doby, Taylor en tot slot de ezels.

 

Na deze fotoshoot kunnen weer heel wat vooroordelen in de kast en ben ik een stuk wijzer geworden. Poedeltjes zijn super blije en hippe honden, amerikaanse staffords zijn hartstikke lief en zacht en ezeltjes zijn verre van dom, ze zijn slimmer dan wie dan ook, want ze laten niet met zich sollen, ze werken alleen voor liefde en geven dan niets anders terug dan heel veel knuffels en nog meer liefde!

Echt, ik heb ook nu weer gemerkt dat dit by far de leukste hobby allertijden is!

Bedankt John, Irene, Tessa, Louis en Lonneke, voor jullie vertrouwen en deze ontzettend leuke fotoshoot!

gezellig keuvelen met Linda en Marie
Please follow and like us
fb-share-icon

2 reacties op “Dogs ’n Donkeys&rdquo

  1. Wat een super leuke foto’s maak jij. John en Irene zijn vrienden van mij en mijn hond Joy gaat regelmatig bij hen logeren.
    Irene attendeerde mij op jouw website. Misschien komen we elkaar nog eens tegen, zou ’t namelijk erg leuk vinden om eens een fotoshoot te laten maken van Joy.

  2. Ohhh, ik ben onder de indruk van je prachtig verwoord verhaal over de beestenboel van en rondom ons. Allemaal kanjers met hele fijne karakters die ons leven verrijken. Door jou op mooie foto’s vastgelegd
    Alweer bedankt en de volgende keer misschien met ook nog ons paard Odin, de kippen en de bijen erbij . Dat is wel een heeeele grote uitdaging !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *