FAQ

Hoe kan ik me voorbereiden op een fotoshoot van mijn hond (of ander huisdier) ?
– Uitlaten
Als je een super enthousiaste, gekke hond met heel veel energie hebt, dan is het handig om voorafgaand aan de fotoshoot een wandeling te maken of hem even rond te laten rennen om de top van zijn energielevel wat af te halen. Je hoeft hem niet volledig uit te putten, want zijn persoonlijkheid en speelsheid moet tijdens de sessie wel nog doorschijnen, maar net genoeg zodat hij niet helemaal over de top is wanneer we beginnen. De stillere momenten leg ik vast tegen het einde van de sessie.
– Verzorging
Jouw hond wil je er natuurlijk op zijn best laten uitzien voor de foto’s!Veel mensen willen hun hond een bad geven voor de fotoshoot en dat is prima – ga je gang. Voor de meeste honden kan een goede borstel echter voldoende zijn om ze er stijlvol uit te laten zien.
Als de sessie bedoeld is voor een hond die regelmatig wordt geknipt, doe dit dan liefst voor de fotoshoot – dit zal helpen zijn ogen, lichaamsbouw en kenmerken beter zichtbaar te maken
Als je huisdier traanvlekken onder zijn ogen heeft, is het de moeite waard deze weg te poetsen. Ik gebruik zelf oogdoekjes speciaal voor honden.Desgewenst kan ik hardnekkige traanvlekken in de nabewerking verzachten. Laat het me weten als je dit wilt.
– Accessoires
Heb je een favoriete halsband voor je hond? Vind je het leuk hem aan te kleden met een strikje of jasje dat je voor hem hebt? Als jij dit wilt, breng dan die accessoires voor je huisdier mee en we nemen ze op in de sessie.
– Waar worden ze blij van
Alle honden hebben iets waarvan ze erg enthousiast worden. Welke woorden, acties of dingen kunnen in de fotoshoot gebruikt worden om die opgewonden, nieuwsgierige of blije blik van jouw hond te krijgen? Zorg ervoor dat je me laat weten wat het is waar je hond blij van wordt zodat we daar tijdens de shoot gebruik van kunnen maken.
– Beloning
Voor veel honden zijn beloningen en snacks de ultieme manier om ze gefocust te houden op hun fotomodellen taak.Hun favoriete snacks werken als een grote beloning om stil te blijven of trucs uit te voeren.
Hoewel ik zelf snacks en treats klaar heb staan ​​voor gebruik tijdens onze sessie, als er snoepjes zijn waarvan je weet dat je hond er wild op is – breng ze mee want dat is een garantie van succes. Kleine hapklare snoepjes zijn handiger dan grote beloningen waar je hond lang op moet kauwen. Het overigens het beste dat je hond niet weet dat je lekkers hebt meegenomen, we bewaren dit voor als het nodig is.
Laat het me ook weten als jouw hond een bepaalde voedselallergie heeft.
– Speeltjes
De favoriete dingen van een hond helpen om de meest emotionele en persoonlijke foto’s te maken. Het favoriete speelgoed, de dekens of zelfs een geliefde oude schoen van je hond is tijdens de sessie geweldig om zijn aandacht te trekken of om hem te belonen. Ik heb wel speelgoed en rekwisieten voor gebruik tijdens een sessie, maar niets is beter dan de favoriete dingen van je huisdier – ze kennen ze en wanneer je terugkijkt op de foto’s zullen ze meer betekenis voor je hebben.
– Ben op tijd
Plan om op tijd aan te komen voor de fotoshoot. Dit stelt je hond in staat om mij te ontmoeten en te wennen aan de geuren en geluiden van een nieuwe plek. Als het een klein beetje autorijden is geweest, biedt het je ook de kans om je hond mee te nemen voor een kleine wandeling zonder dat het tijdens je sessietijd is.
– Assistentie
Jouw hond kent jou en voelt zich het prettigst als je dicht bij hem staat. Misschien heb je ook nog een aantal gehoorzaamheidslessen met hem gevolgd. Om deze reden zal ik je dan ook vragen om assistentie en je hond te regisseren voor de shoot. Dat betekent zijn aandacht te trekken en hem gefocust te houden.
– Geen zorgen, geen stress
Je hond zal zich waarschijnlijk niet altijd perfect gedragen tijdens de shoot, of misschien wel helemaal niet! Jouw hond doet misschien niet precies wat je wilt. Dit gebeurt nu eenmaal – honden zijn onvoorspelbaar en hebben een eigen wil. Voor de meeste honden is professionele fotografie een nieuwe ervaring en vaak ook nog op een nieuwe en vreemde plek. Maak je geen zorgen dat jouw hond niet presteert zoals je zou willen of zoals hij normaal zou doen – ik heb maar een fractie van een seconde nodig om de foto te maken.
Dus maak je geen zorgen en raakt niet gestresst. Honden zijn daar erg gevoelig voor en het laatste dat je wilt is dat je hond een negatieve ervaring opdoet met de shoot. Dus probeer zoveel mogelijk te ontspannen en geniet van deze bijzondere gebeurtenis.

Wat moet ik meenemen?
Je huisdier (natuurlijk)
Halsband en riem
Snack en beloning
Eventueel zijn favoriete speeltje

In welke regio kan ik mijn hond door Chica’s Click laten fotograferen?
Mijn studio heb ik thuis, in Beek (Limburg)
Voor fotoshoots in de buitenlucht zoeken we een plek uit in de buurt.
Tegen een eventuele meerprijs ben ik bereid  een uurtje extra te rijden.

Mijn hond is niet gehoorzaam, is dat een probleem?
Nee hoor.Het is natuurlijk wel een pre als hij de basiscommando’s kent, zoals zit, kom en af, maar het is geen vereiste. Ook als je hond niet op commando gaat zitten, uiteindelijk gaat hij toch uit zichzelf eventjes zitten. Genoeg voor mij om de foto te maken. Ook snacks en beloningen of piepgeluidjes helpen allemaal mee om de interesse van de hond te wekken.

Wat is het beste tijdstip voor een fotoshoot?
Voor sessies buiten is op zonnige dagen de ochtend of vroege avond het meest ideaal. Als het bewolkt is dan is de hele dag mogelijk. Foto’s in de studio kunnen op elk tijdstip plaatsvinden.

Waar gaan we de buiten fotoshoot doen?
Je kunt zelf een locatie uitkiezen of ik kies de locatie uit. Dat kan een park zijn, een bos, jouw tuin of huis, of in de stad.

Mijn hond kan niet los, is dat een probleem?
Omdat ik in de nabewerking de lijn weg kan halen is dit geen enkel probleem.
Ik zal je aanwijzingen geven hoe je het beste de lijn kunt houden zodat het makkelijker is om hem weg te poetsen in de nabewerking.

Mijn hond wil nooit op foto!
Of, mijn hond draait zich om zodra ik de camera tevoorschijn haal, of zit niet stil, of loopt weg… Dat hoor ik zo vaak! En meestal als iemand dit roept, werkt de hond verbazingwekkend goed mee. Het verschil is dat het thuis in je eentje vaak lastig is een goede foto te maken. In de studio of op locatie werken we samen, is de belichting ideaal, heb ik eindeloos geduld en uiteraard ken ik allerlei trucjes.

Oh jee, het regent… en nu dan?
Geen probleem, we verzetten de afspraak naar een ander tijdstip.
Mits de shoot in de studio is.

Moet ik zelf nog iets speciaals aandoen?
Dat ligt eraan of je zelf (mee) op de foto gaat of niet. Als je zelf op de foto wilt, zoek dan een leuke outfit uit die je zelf prettig vindt. Uiteraard kun je van te voren met mij overleggen. Het beste werkt een kleur die aansluit bij de kleur van je hond. Draag kleding van natuurlijk materiaal en zonder opdruk of druk patroon. Dit leidt de aandacht af van waar het om gaat en dat ben jij (en je hond). Denk ook aan verzorging van je nagels, haren en eventueel make-up.

Fotografeer je ook nog andere huisdieren, behalve honden?
Ja hoor! Ik vind het leuk om verschillende dieren te fotograferen. Katten, paarden, konijnen, cavia’s, vogels. Ook sta ik open voor meer exotische huisdieren (hoewel ik dan wel een gepaste afstand zal bewaren).

Waarom krijg ik van elke bestelde foto 2 bestanden?
Je krijgt elke bestelde foto in zowel groot als web-formaat. Bestanden in groot formaat, zonder logo, zijn bestanden die geschikt zijn om af te drukken, in alle soorten, vormen en maten. De foto’s in klein web-formaat zijn speciaal verkleind zodat ze optimaal geschikt zijn voor internet. Deze foto’s, met logo, zijn niet geschikt om af te drukken. Daar is de resolutie te laag voor. Ze zijn ideaal om te laten zien aan je vrienden op Facebook, Instagram of website.

Hoe krijg ik mijn foto’s geleverd?
Je krijgt de foto’s op een persoonlijke webpagina met wachtwoord, zodat je altijd makkelijk toegang hebt tot je foto’s en je ze ook niet kunt kwijtraken.

Waarom zou ik mijn hond door een fotograaf laten fotograferen?
Jouw hond is maar voor korte tijd een deel van jouw leven. Maar in die paar jaren neemt hij een gigantische plek in, in je hart. Je zult er geen spijt van krijgen om een dierbare herinnering vast te laten leggen, een die voor altijd bij je zal blijven. Een fotoshoot met je hond is een ervaring op zich en ontzettend leuk om mee te maken. En de foto’s die gemaakt worden zullen niet alleen een bijzonder aandenken zijn, maar ook als afdruk wellicht thuis aan je muur belanden.

Wat houdt een Fine Art Portret in?
Bij een Fine Art Portret probeer je met het portret een verhaal te vertellen. Welk verhaal dit is, dat overleg ik van te voren samen met jou. Bij een Fine Art Portret zijn enkele zaken extra belangrijk, omdat ze afgestemd moeten zijn op het verhaal. Zoals de kleding, de make-up, de haardracht, accesoires en uiteraard het poseren. Een Fine Art Portret is mogelijk in verschillende opstellingen; alleen, samen met een ander, samen met je huisdier. Het kan in de studio maar ook buiten plaatsvinden. Voor de portretsessie plaatsvindt, hebben we veelvuldig overleg over het verhaal, over hoe we dit verhaal willen gaan uitbeelden en wat we daarvoor nodig hebben.

Waar moet ik rekening mee houden met het oog op auteursrechten?
Alle foto’s blijven eigendom van Chica’s Click
Foto’s zijn alleen voor privégebruik
Als de foto’s op een website gebruikt worden, gebruik dan de foto’s met watermerk/logo en bronvermelding (http://www.chicasclick.com / of tag Chica’s Click facebook)
Gebruik van foto’s voor commerciële doeleinden is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.
Door Chica’s Click opdracht te geven voor een fotosessie, geef je mij automatisch het recht om de foto’s ook voor andere doeleinden te gebruiken. Als je dat niet wilt, vraag ik je me dat schriftelijk te melden.
Alle bewerkte foto’s kunnen op de website worden geplaatst. Als je dat niet wilt, meldt het me dan alsjeblieft.
Het kan zijn dat ik een blog schrijf over de fotoshoot op de website. Als je dat niet wilt, meldt het Chica’s Click mag foto’s publiceren, voordat alle foto’s afgeleverd zijn. Als je dat niet wilt, meldt het me dan alsjeblieft.

Nog meer vragen?

Laat het me weten en stuur me een mailtje.