FAQ

Hoe kan ik me voorbereiden op een fotoshoot van mijn hond (of ander huisdier) ?
– Uitlaten
Als je een super enthousiaste, gekke hond met heel veel energie hebt, dan is het handig om voorafgaand aan de fotoshoot al een kleine wandeling te maken om de top van zijn energielevel wat af te halen. Je hoeft hem niet volledig uit te putten want dan bestaat de kans dat je alleen maar een hijgende hond op de foto’s krijgt.
– Beloning
Voor veel honden zijn beloningen en snacks de ultieme manier om ze gefocust te houden op hun fotomodellen taak. Hun favoriete snacks werken als een grote beloning om stil te blijven of trucs uit te voeren.
Hoewel ik zelf snacks en treats klaar heb staan ​​voor gebruik tijdens onze sessie, als er snoepjes zijn waarvan je weet dat je hond er wild op is – breng ze mee want dat is een garantie van succes. Kleine hapklare snoepjes zijn handiger dan grote beloningen waar je hond lang op moet kauwen. 
– Ben op tijd
Plan om op tijd aan te komen voor de fotoshoot. Dit stelt je hond in staat om mij te ontmoeten en te wennen aan de geuren en geluiden van een nieuwe plek. Als het een klein beetje autorijden is geweest, biedt het je ook de kans om je hond mee te nemen voor een kleine wandeling zonder dat het tijdens je sessietijd is.
– Assistentie
Jouw hond kent jou en voelt zich het prettigst als je dicht bij hem staat. Misschien heb je ook nog een aantal gehoorzaamheidslessen met hem gevolgd. Om deze reden zal ik je dan ook vragen om assistentie en je hond te regisseren voor de shoot. Dat betekent zijn aandacht te trekken en hem gefocust te houden.
– Geen zorgen, geen stress
Je hond zal zich waarschijnlijk niet altijd perfect gedragen tijdens de shoot, of misschien wel helemaal niet! Jouw hond doet misschien niet precies wat je wilt. Dit gebeurt nu eenmaal – honden zijn onvoorspelbaar en hebben een eigen wil. Voor de meeste honden is professionele fotografie een nieuwe ervaring en vaak ook nog op een nieuwe en vreemde plek. Maak je geen zorgen dat jouw hond niet presteert zoals je zou willen of zoals hij normaal zou doen – ik heb maar een fractie van een seconde nodig om de foto te maken.
Dus maak je geen zorgen en raak niet gestresst. Honden zijn daar erg gevoelig voor en het laatste dat je wilt is dat je hond een negatieve ervaring opdoet met de shoot. Dus probeer zoveel mogelijk te ontspannen en geniet van deze bijzondere gebeurtenis.

Wat moet ik meenemen?
Je huisdier (natuurlijk)
Halsband en riem (indien de halsband niet af kan dan kies ofwel voor een onopvallende fijne halsband die ik kan weghalen in de nabewerking, of juist een hele mooie die in beeld mag blijven)
Snack en beloning
Eventueel zijn favoriete speeltje

In welke regio kan ik mijn hond door Chica’s Click laten fotograferen?
Mijn studio heb ik thuis, in Beek (Limburg)
Voor fotoshoots in de buitenlucht zoeken we een plek uit in de buurt.
Tegen een eventuele meerprijs ben ik bereid  een uurtje extra te rijden.

Mijn hond is niet gehoorzaam, is dat een probleem?
Nee hoor. Het is natuurlijk wel een pre als hij de basiscommando’s kent, zoals zit, kom en af, maar het is geen vereiste. Ook als je hond niet op commando gaat zitten, uiteindelijk gaat hij toch uit zichzelf eventjes zitten. Genoeg voor mij om de foto te maken. Ook snacks en beloningen of piepgeluidjes helpen allemaal mee om de interesse van de hond te wekken. Omdat een hond het meestal niet gewend is om tijdens een wandeling allerlei commando’s uit te voeren, is dit iets wat je voor de hond wellicht al kunt oefenen.

Wat is het beste tijdstip voor een fotoshoot?
Voor sessies buiten is op zonnige dagen de ochtend of vroege avond het meest ideaal. Als het bewolkt is dan is de hele dag mogelijk. Foto’s in de studio kunnen op elk tijdstip plaatsvinden.

Waar gaan we de buiten fotoshoot doen?
Normaal gesproken kies ik zelf de locatie uit. Omdat ik uiteraard de goede plekken ken

Mijn hond kan niet los, is dat een probleem?
Omdat ik in de nabewerking de lijn weg kan halen is dit geen enkel probleem.
Ik zal je aanwijzingen geven hoe je het beste de lijn kunt houden zodat het makkelijker is om hem weg te poetsen in de nabewerking.

Mijn hond wil nooit op foto!
Of, mijn hond draait zich om zodra ik de camera tevoorschijn haal, of zit niet stil, of loopt weg… Dat hoor ik zo vaak! En meestal als iemand dit roept, werkt de hond verbazingwekkend goed mee. Het verschil is dat het thuis in je eentje vaak lastig is een goede foto te maken. In de studio of op locatie werken we samen, is de belichting ideaal, heb ik eindeloos geduld en uiteraard ken ik allerlei trucjes.

Oh jee, het regent… en nu dan?
Geen probleem, we verzetten de afspraak naar een ander tijdstip.
Mits de shoot in de studio is.

Moet ik zelf nog iets speciaals aandoen?
Dat ligt eraan of je zelf (mee) op de foto gaat of niet. Als je zelf op de foto wilt, zoek dan een leuke outfit uit die je zelf prettig vindt. Uiteraard kun je van te voren met mij overleggen. Het beste werkt een kleur die aansluit bij de kleur van je hond. Draag kleding van natuurlijk materiaal en zonder opdruk of druk patroon. Dit leidt de aandacht af van waar het om gaat en dat ben jij (en je hond). Denk ook aan verzorging van je nagels, haren en eventueel make-up.

Fotografeer je ook nog andere huisdieren, behalve honden?
Ja hoor! Ik vind het leuk om verschillende dieren te fotograferen. Katten, paarden, konijnen, cavia’s, vogels. Ook sta ik open voor meer exotische huisdieren (hoewel ik dan wel een gepaste afstand zal bewaren).

Waarom krijg ik van elke bestelde foto 2 bestanden?
Je krijgt elke bestelde foto in zowel groot als web-formaat. Bestanden in groot formaat, zonder logo, zijn bestanden die geschikt zijn om af te drukken, in alle soorten, vormen en maten. De foto’s in klein web-formaat zijn speciaal verkleind zodat ze optimaal geschikt zijn voor internet. Deze foto’s, met logo, zijn niet geschikt om af te drukken. Daar is de resolutie te laag voor. Ze zijn ideaal om te laten zien aan je vrienden op Facebook, Instagram of website.

Hoe krijg ik mijn foto’s geleverd?
Je krijgt de foto’s op een persoonlijke webpagina met wachtwoord, zodat je altijd makkelijk toegang hebt tot je foto’s en je ze ook niet kunt kwijtraken.

Waarom zou ik mijn hond door een fotograaf laten fotograferen?
Jouw hond is maar voor korte tijd een deel van jouw leven. Maar in die paar jaren neemt hij een gigantische plek in, in je hart. Je zult er geen spijt van krijgen om een dierbare herinnering vast te laten leggen, een die voor altijd bij je zal blijven. Een fotoshoot met je hond is een ervaring op zich en ontzettend leuk om mee te maken. En de foto’s die gemaakt worden zullen niet alleen een bijzonder aandenken zijn, maar ook als afdruk wellicht thuis aan je muur belanden.

Wat houdt een Fine Art Portret in?
Bij een Fine Art Portret probeer je met het portret een verhaal te vertellen. Welk verhaal dit is, dat overleg ik van te voren samen met jou. Bij een Fine Art Portret zijn enkele zaken extra belangrijk, omdat ze afgestemd moeten zijn op het verhaal. Zoals de kleding, de make-up, de haardracht, accesoires en uiteraard het poseren. Een Fine Art Portret is mogelijk in verschillende opstellingen; alleen, samen met een ander, samen met je huisdier. Het kan in de studio maar ook buiten plaatsvinden. Voor de portretsessie plaatsvindt, hebben we veelvuldig overleg over het verhaal, over hoe we dit verhaal willen gaan uitbeelden en wat we daarvoor nodig hebben.

Waar moet ik rekening mee houden met het oog op auteursrechten?
Alle foto’s blijven eigendom van Chica’s Click
Foto’s zijn alleen voor privégebruik
Als de foto’s op een website gebruikt worden, gebruik dan de foto’s met watermerk/logo en bronvermelding (http://www.chicasclick.com / of tag Chica’s Click facebook)
Gebruik van foto’s voor commerciële doeleinden is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.
Door Chica’s Click opdracht te geven voor een fotosessie, geef je mij automatisch het recht om de foto’s ook voor andere doeleinden te gebruiken. Als je dat niet wilt, vraag ik je me dat schriftelijk te melden.
Alle bewerkte foto’s kunnen op de website worden geplaatst. Als je dat niet wilt, meldt het me dan alsjeblieft.
Het kan zijn dat ik een blog schrijf over de fotoshoot op de website. Als je dat niet wilt, meldt het Chica’s Click mag foto’s publiceren, voordat alle foto’s afgeleverd zijn. Als je dat niet wilt, meldt het me dan alsjeblieft.

Nog meer vragen?

Laat het me weten en stuur me een mailtje.