Puppy Avontuur

Geplaatst op

Vandaag was ik te gast bij de eerste editie van het Puppy Avontuur van Hondenschool De Vagebond in Stein.

Het oude schoolgebouwtje in Meers, waar de hondenschool normaal gesproken detectie en andere speurlessen geeft, was voor deze gelegenheid omgetoverd in een veilige en avontuurlijke speeltuin voor puppies.

Nox neemt de eerste hindernis

Enkele ontzettend leuke puppies in de leeftijd van 3 tot 6 maanden kwamen met hun baasjes naar dit maandelijkse evenement om op een ontspannen manier kennis te maken met allerlei nieuwe prikkels en dat allemaal onder toezicht van de professionele hondentrainers van De Vagebond. 

Yinti gaat op avontuur in de ‘ballentent’

Voor iedere pup was er individueel aandacht. Er waren verschillende kamers ingericht waar in elke kamer steeds met 1 pup gewerkt werd. De pups rouleerden als het ware van het ene avontuur naar het andere. Steeds met veel rust en ruimte voor de pup om in zijn eigen tempo op ontdekkingstour te gaan en dat alles natuurlijk met veel positieve aandacht.

Daarbij kregen de baasjes uitleg over het gedrag van hun pup, de signalen die de pup laat zien; wanneer is hij terughoudend, wanneer nieuwsgierig, wanneer vindt hij het spannend, wanneer zit zijn koppie vol van alle nieuwe prikkels en hoe kun je het beste jouw pup ondersteunen, zodat zijn zelfvertrouwen groeit.

Vermoeiend zo’n avontuur

Dit Puppy Avontuur is een echte aanrader, voor zowel de pup als het baasje. Je leert er ontzettend veel, buiten de reguliere puppytraining is dit puppy avontuur een extra leermoment en verdieping voor baas en hond. En daarbij ook nog eens heel gezellig.

Heb je zelf ook een pup en ben je nieuwsgierig geworden naar dit avontuur. Of wil je wat meer informatie, neem dan gerust contact op met Hondenschool de Vagebond: https://www.de-vagebond.nl

Border Collie Dwin

Aan het einde van dit avontuur hebben enkele pups nog als echte professionele modellen geposeerd in mijn ‘pop-up’ studio. De opbrengst van deze mini-shoot doneer ik aan de Sophia Vereeniging. Deze vereniging draag ik een warm hart toe, omdat ze zich op allerlei gebied inzetten tegen dierenleed. Het meest fantastische vind ik wel het Sophia Snuffelcollege, waar jonge kinderen op een leuke manier leren hoe ze verstandig en respectvol leren omgaan met honden.

Hollandse Herder Yindi

Wil je iets meer weten over de Sophia Vereeniging, neem dan eens een kijkje op hun website: https://www.sophia-vereeniging.nl

Ierse Setter Nox

Het volgende Puppy Avontuur is op zaterdag 14 maart, van 13.00u tot 14.00u. Uiteraard ben ik dan ook weer van de partij met mijn camera. Dus wie weet tot ziens!

Please follow and like us
fb-share-icon

Eén antwoord op “Puppy Avontuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *