Terugblik

Geplaatst op

Het jaar is bijna voorbij en we staan voor de drempel van 2020. Ik kijk nog eventjes om voordat ik de drempel over stap en aan een nieuw uitdagend jaar ga beginnen.

Wat 2019 voor mijn fotografie heeft betekent, dat is vooral toch wel verdieping. En met die verdieping ontdek ik steeds meer wat mijn eigen stijl is. Het is een ontdekkingsreis en ik ben nog steeds onderweg.

Natuurlijk hebben het afgelopen jaar vele honden voor mijn lens gestaan. In de buitenlucht ging ik aan de slag met actie. Zo ‘bevroor’ ik springende honden, van voren, van opzij, gefocust op een frisbee, met kleurige holi-poeder.

Gaandeweg het jaar kwam ik op het idee om een serie te gaan doen rond een bepaald thema. Dat werd het thema Nederlandse Hondenrassen. Wat een leuke manier om meer over honden te leren terwijl ik ook meer leer over hoe ze te fotograferen. Zo’n serie rond een thema is in elk geval iets dat ik erin wil houden. Het thema van 2020 zit al in mijn hoofd, maar daarover volgt begin januari meer…

In de studio verdiepte ik me meer en meer in belichting. Ik experimenteerde bijvoorbeeld met low key belichting en allerlei andere soorten belichting en gaandeweg ontdekte ik wat ik mooi vind. De schilderachtige, donkere, mystieke sfeer. Met een hint naar vroeger. 

Ik ben helemaal weg van vintage, nostalgie. Geen wonder, geschiedenis was vroeger al een van mijn favoriete vakken op school. Ik was het afgelopen jaar dan ook geregeld te vinden in 2e hands  en brocante winkeltjes, op zoek naar ‘props’. De papieren, egale achtergronden in mijn studio pasten niet bij deze vintage stijl. Omdat canvas achtergronden voor mij onbetaalbaar zijn, ging ik zelf aan de slag met kwast en verf en inmiddels heb ik 3 canvassen geschilderd.

De workshop Mixing Styles die ik na de zomer volgde bij Andreas Romijn, was me op het lijf geschreven, dit is waar ik helemaal blij van wordt. Mens en hond samen in beeld brengen op een ‘ouderwetse’ manier. Alsof het een oud schilderij is, of een foto van vroeger. 

Het nadenken over kleding, haardracht, accesoires. Van te voren bedenken wat ik wil met de foto. De sfeer die ik wil uitdragen. Dit is een enorme boost voor mijn creativiteit.

Inmiddels ben ik druk bezig met deze ‘painterly portraits’. Mijn portfolio is al aardig gegroeid dankzij een paar geweldige meiden die model wilden zijn. Meer volgt nog…

Dit jaar kan ik met een tevreden gevoel afsluiten en met een flinke dosis enthousiasme en mooie voornemens ga ik het nieuwe jaar in stappen.

Ik wil al degenen die voor mijn lens hebben gestaan bedanken voor jullie vertrouwen en enthousiasme en alle lezers en volgers dank ik voor jullie steun en complimentjes, want eerlijk is eerlijk, dat is toch echt de kers op de taart!

Rest mij niets meer dan wensen dat 2020 voor iedereen een geslaagd jaar mag worden waar je graag aan terug zal denken in de toekomst. En misschien kom ik je wel tegen voor mijn lens met een mooie foto’s als herinnering…


Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *