Jerry

Geplaatst op

Jerry, de Hollandse herder van Nicolette en Pascal, stond afgelopen winter al voor mijn lens. Binnen, in mijn studiootje. Zijn baasjes dachten dat Jerry niet zo’n goed fotomodel was, maar dat hadden ze niet goed ingeschat. Jerry is namelijk heel fotogeniek. Dus nu in de zomer, dachten ze, laten we eens kijken hoe dat buiten gaat.

Jerry in de studio

Jerry is een Hollandse herder, een echte werkhond, dus van nature heel actief. Zal hij wel stil blijven zitten om te poseren? Daar kan ik wel een paar dingen over zeggen. Om te beginnen, de meeste honden ‘poseren’ niet. Ze gaan gewoon zitten en daar maak ik dan een foto van. Wij noemen dat poseren, maar voor de hond is het gewoon zitten. Zitten omdat hij er zin in heeft of zitten omdat het baasje het van hem vraagt. Daarbij vind ik het vooral leuk om het karakter van de hond vast te leggen. Jerry is een actieve hond, hij rent graag rond met zijn speeltje en vooral amuseert hij zich kostelijk in het water. Dus daar wil ik zeker weten foto’s van maken.

en….. aktie!

We zoeken een open veld op en laten Jerry lekker razen door de wei. Nicolette haalt zijn speeltje tevoorschijn en het feest kan beginnen.

Als zijn energie er lekker uitgeraasd is, zoeken we een plekje waar hij kan ‘poseren’. En Jerry laat zien dat het heel goed mogelijk is om in de buitenlucht portretfoto’s te maken van een hele actieve hollandse herder 🙂 Ik ben helemaal verliefd op zijn parmantige oren. Zeker als ze nieuwsgierig gespitst staan. Wat een heerlijk koppie!

Oortjes nieuwsgierig gespitst

Na al dat fotomodellen werk komt dan de kers op de taart voor Jerry. Zijn favoriete ding; water! We gaan de beek in. En daar is het een en al splishing and splashing, wat een lol. De zon is al achter de bomen verdwenen, dus wat extra licht kan ik wel gebruiken. Een hele uitdaging om in het water, met heel weinig licht, actiefoto’s te maken. Ik geef Pascal daarom de flits met wat instructies. Maar makkelijk is het niet met al die actie. We laten Jerry heen en weer rennen door het water om een scherpe, goed belichte foto te krijgen. Hij vindt het fantastisch, het rennen door de beek.

En daarmee is ook aan deze leuke fotoshoot weer een einde gekomen. 

 Jerry is hét voorbeeld dat hondenfotografie niet alleen maar gaat om leuk poseren voor de camera, het gaat juist om het vastleggen van het karakter van de hond. En ik hoop dat dit met deze shoot gelukt is.

Nicolette en Pascal, bedankt alweer voor jullie vertrouwen. Ik heb wederom genoten van deze gezellige shoot met jullie en jullie ventje!

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *