Beau Yoga

Geplaatst op

Een tijdje geleden, tijdens de zomer zonnewende, deed ik een fotoshoot van een buiten yoga-les met One Body & Mind. Weer eens iets heel anders dan honden fotograferen. En omdat ik een zwak heb voor yoga, stelde ik aan Jola (de yoga teacher van One Body & Mind) voor om in de zomer ergens op een mooie plek, een yoga-shoot te doen. We planden meteen een avond in augustus in de hoop dat het een mooie zomeravond zou worden. Maar toen ik die ochtend uit het raam keek werd ik niet vrolijk… de wereld zag er grijs en bewolkt uit. Volgens de weer-app zou het wel in de loop van de dag gaan opklaren. En omdat Jola’s en mijn agenda die dag en week flexibel was (zoals passend is bij yoga) spraken we af om af te wachten en te zien hoe het zou lopen. En kijk daar, na het middaguur klaarde de lucht helemaal op en werd het alsnog een stralende dag. We konden op pad!

Euh… geen hondenshoot deze keer? Natuurlijk wel! Want ook Jola heeft een hele lieve hond, een oudje van 11 jaar. De mooie Beau, een hollandse schapendoes. En Beau komt gewoon gezellig mee naar de fotoshoot. We maken er een combi-shoot van.

De mooie Beau

Beau is zo’n leukerd. We zijn al heel snel vriendjes, want hij vindt de snoepjes die ik voor hem heb meegenomen helemaal het einde. Daar wil hij wel zijn best voor doen!
Een fotoshoot is voor honden best wel vermoeiend, zeker voor een senior. Daarom doen we gewoon rustig aan en als we merken dat de aandacht van Beau wat begint te verslappen, laten we hem lekker uitrusten. En mag hij toeschouwer zijn van zijn vrouwtje die vervolgens allerlei asana’s (yoga houdingen) laat zien.

Met zijn 11 jaar nog behoorlijk fit

De plek waar we zijn is echt prachtig. Een vlondertje aan een grote, door bomen omsloten, vijver. Het lijkt wel alsof we ergens in het buitenland zijn. Magisch om hier yoga te doen.
Jos, die ook les geeft bij One Body & Mind, is meegekomen om te assisteren. Erg fijn, want hij let op dat de asana’s mooi uitgevoerd worden.

Warrior II pose (Virabhadrasana II)

Op zo een mooie avond als deze, beloofd het een schitterende zonsondergang te worden. Ideaal voor het idee dat ik heb om een silhouet van Jola met Beau te schieten. Het mooie van een silhouet ligt in zijn simpliciteit die meteen tot het gevoel spreekt, vind ik. En wat me helemaal leuk lijkt, is een ‘yoga-met-de-hond’ plaatje.
Ik had van te voren, onderweg naar de vijver, al een plek gezien die perfect hiervoor zou zijn. Dus toen de zon begon te zakken reden we snel naar die plek. Ik gaf Jola wat instructies waar ze op moest letten qua houding, want het lijkt makkelijk, maar bij een silhouet foto komen andere zaken kijken dan bij een portret foto.
En tjemig, als ik door de zoeker kijker zie ik al meteen dat dit prachtige foto’s worden.

Het mooie van een silhouet ligt in de simpliciteit die meteen tot het gevoel spreekt

Wat een bijzondere shoot was dit! Het klopte allemaal. De heerlijke, lieve Beau, de liefdevolle energie tussen Jola en Beau, op deze schitterende plek, daarbij opgeteld de magie van yoga en dan tot slot die prachtige zonsondergang…

Dankjewel Jola, Jos en Beau. Ik heb genoten deze avond!

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *