Bono, Mexxie en Juulke

Geplaatst op

Vandaag staan mijn favoriete honden op het programma. Dat is een beetje onzin eigenlijk, want alle honden zijn mijn favoriete honden. Maar toch, voor de bulldog heb ik wel een extra zwakke plek. Komt natuurlijk omdat mijn eigen twee knuffelkonten bulldoggen zijn. Old English, de gezondere versie zou je kunnen zeggen.

De ‘oldies’ Bono en Juulke

Vanavond rijd ik aldus met mijn fototas op de achterbank richting midden Limburg. Daar woont een hele gezellige beestenbendefamilie. Kees (broer van een hele goede vriendin die ik al jaren ken), Germaine, 4 kinderen en hun beestenbende van 3 honden, 3 paarden, een poes en 8 cavia’s. Een hond is altijd wel deel van het gezin geweest. Maar een paar jaar geleden kregen ze hun eerste Old English Bulldog, Bono. Een heerlijk manneke. Het bullen-virus sloeg toe, want niet lang daarna kwam Mexxie de roedel versterken, Mexxie is een Frans bulleke. En afgelopen jaar, na het overlijden van de Bordeaux Dog Loeka, bracht het lot hun Juulke, ook een Old English Bulldog. Juulke heeft dezelfde moeder als Bono. Nou wil het toeval dat ik de fokkers van de Dussboel Kennel (waar Bono en Juulke vandaan komen) ook goed ken. Menig Dussbulletje heeft al eens voor mijn camera staan poseren.
Het leek me dan ook erg leuk om een fotoshoot te doen van deze Limburgse Dussboelen en het franse mopke.

En leuk werd het zeker!
Aanvankelijk leek het weer niet zo leuk mee te werken, maar toen we richting het bos gingen, klaarde de lucht toch nog redelijk op.
We lieten de honden eerst maar eens lekker ravotten en rennen, perfect voor wat actiefoto’s.

een franse bullenglimlach, daar kan niks tegenop

Daarna gingen we op zoek naar een leuke locatie voor een gezamelijke foto. Dit zou een photoshop klusje gaan worden, want met zijn drietjes naast mekaar poseren voor de camera, daar waren ze het niet mee eens.
We vonden een bankje en een voor een zetten we ze daar op.

Samen op het bankje

Nog gauw voor de zon echt onder zou gaan liepen we naar het water, om daar de laatste foto’s van deze bullenshoot te maken.

Mexxie poseert als een echte Française

De tijd vliegt voorbij met zo’n fotoshoot. Elke keer is het weer genieten.
Ik heb het ook deze keer reuze naar mijn zin gehad. Dankjewel Kees en Germaine voor deze leuke shoot. En wie weet, kom ik nog eens jullie kant op voor de rest van beesten 🙂

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *