Max & Pandora

Geplaatst op

Super, weer eens een fotoshoot met paarden.
Max en Pandora, twee ontzettende lieverds, staan gezellig in de stal, thuis bij hun mensenfamilie.
Achterom hebben ze alle ruimte om zich te amuseren. Een mooie bak en een nog mooiere en vooral heel grote wei met het meest prachtige uitzicht over het limburgse landschap.

Ik begin met de zogenaamde  ‘black-shoot’. Het paard staat hierbij half in de stal of schuur en half buiten in het licht. Omdat het in de schuur donkerder is dan daarbuiten, kan ik de camera instellingen zo regelen dat de achtergrond zo goed als zwart is. Daarna is het een kwestie van finetuning in de nabewerking.

Max

We beginnen met Max. Een prachtige, stevige Schwarzwalder Fuchs hengst van 10 jaar, die geregeld met wagen door de Limburgse velden trekt. Emily heeft hem helemaal netjes verzorgd, geborsteld en gekamd zodat hij er op zijn mooist uitziet en schitterend glanst in de avondzon.

Daarna is de witte Belgische warmbloed merrie Pandora aan de beurt. Zij is inmiddels al 18 jaar.Ook zij kreeg een schoonheidsbehandeling van Emily en haar manen werden mooi ingevlochten.

Pandora

Na de blackshoot gaan we met zijn allen naar de bak waar Max laat zien wat een mooie buiging hij kan maken.

En dan is het tijd voor ontspanning en feest, want de wei gaat open. Ik lig aan het einde van de wei waar Max en Pandora op me afstormen als een stel enthousiaste wilde paarden. Ik besef gelukkig dat ik veilig achter de omheining lig, want als een stel paarden zo op je af komt stormen, terwijl je de lens ingezoomd hebt… ik kan je zeggen, dat is op zijn minst gezegd indrukwekkend!

Na een tijdje uitrazen in de wei komen ze gezellig bij ons staan keuvelen. Net als de twee ezeltjes van vorige week, zijn ook deze twee paarden echte gezelschapsdieren en hartstikke nieuwsgierig naar de camera die om mijn nek hangt. Ik heb het idee dat ze net zo genoten hebben van deze fotoshoot als ikzelf.

Paarden fotograferen, ik neem me voor dat vaker te gaan doen… dus wordt vervolgd šŸ™‚ 

Houd het blog in de gaten, want er staan meer paarden-fotoshoots op de planning
Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *