De Hondenschool

Geplaatst op

Als hondenfotograaf is het een goed en vooral leuk idee om zo nu en dan eens naar de hondenschool te gaan. Naast dat ik er veel kan oefenen, leer ik er ook steeds weer wat bij over hondengedrag en opvoeding. Bij tijd en wijle ben ik daar dan ook te vinden met mijn camera om verschillende honden bij verschillende ’taken’ te fotograferen. Zo heb ik bij hondenschool de Vagebond, waar ik zelf ook met mijn honden naar school ga, al verschillende lessen en clubdagen op de gevoelige plaat vastgelegd. 

Kennismaken

Deze zonnige zondagochtend leek mij een uitgelezen moment om puppies en pubers te gaan fotograferen. Dus eerst bij Jo en Pascalle (de eigenaren van de hondenschool) checken of het goed is dat ik weer eens langs kom om te oefenen. Heel fijn, ik ben er altijd wel welkom.

Er zijn twee groepen op twee verschillende veldjes. Jo geeft vandaag les aan 6 puppy eigenaren en Pascalle aan 5 puber eigenaren. Ik pendel heen en weer tussen de veldjes. De honden zijn wel nieuwsgierig naar die vrouw die daar rondloopt met dat grote witte ding in haar handen. Dat is handig, want ze kijken vanzelf mijn kant op als ik op de grond ga liggen met mijn lens op ze gericht. Gekke geluidjes maken is bij deze puppies en pubers niet nodig.

De puppies

De pubers

Het is oh zo leuk om de relatie ‘hond-baas’ te fotograferen als beiden  aan het werk te zijn.

De grootste lol hebben we toch wel bij de oefening; baas roept hond. Geweldig die gezichten van de honden die op hun baas afrennen (en soms op de cameravrouw om haar eens goed de oren te wassen…)

Wat is het toch heerlijk, die jonge honden. Niks zo vertederend als puppy ogen. Als ik iedereen zo bezig te zie op het veld krijg ik ook weer zin in puppies… Het is een bijzondere periode voor hond en baas, dit eerste jaar. Maar ach, eigenlijk is elke periode een bijzondere periode en eigenlijk is elke dag met je hond een bijzondere dag.

smelt… die blik van een puppy…
Please follow and like us
fb-share-icon

Eén antwoord op “De Hondenschool”

  1. Hoi Sandra,
    wij hebben intetesse in foto’s van Izzy..(franse bulldog) die je bij de vagebond hebt genomen ..Uzxy rende zowat je lens in…je kent haar vast wel.
    wil je contact op nemen met ons.
    alvast bedankt. mvg Patrick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *