Yuka

Geplaatst op

Eind 2016 ging ik samen met mijn lieve vriendin en haar twee honden wandelen, met mijn camera natuurlijk mee. Altijd leuk toch, wat foto’s maken. Wisten wij veel dat dit een van de laatste foto’s zouden zijn van deze twee samen… Yuka en Nanook, Alaskan Malamutes halfzusjes van destijds 10 en 9 jaar oud. Twee prachtige, lieve honden.

Wat we niet wisten was dat in het lijf van Nanook ondertussen een tumor aan het groeien was. Een dikke maand later was ze er niet meer…

Yuka en Nanook

Wat een leegte liet ze achter! Niet alleen voor de baasjes, maar ook voor haar halfzus Yuka. Hebben honden emoties? Kunnen ze ook rouwen? Nou geloof me, dat kunnen ze. Die periode na het overlijden van Nanook zag ik het verdriet in de ogen van Yuka. Het leek alsof ze in een paar maanden tijd een paar jaar ouder was geworden.

Met zijn drieën hebben ze het in de loop der tijd samen, met de liefde voor elkaar, een plaats weten te geven. 

Nu zijn we bijna 2 jaar verder en zie ik in Yuka een prachtige, wijze en inmiddels weer gelukkige oude ‘jonge’dame. Tijd om weer mooie herinneringen vast te leggen van deze bijzondere periode in haar leven.

Samen met Leon en Chris, mijn vrienden, maken we dezelfde wandeling als destijds met Nanook samen. Toen was het winter, nu is het zomer.

Yuka in de zomer

Yuka geniet met volle teugen van alle aandacht. Ze heeft het reuze naar haar zin. Met haar staart ontspannen zwiepend, huppelt ze met ons mee. 

12 jaar oud maar jong van hart

Natuurlijk doen we lekker rustig aan en nemen we veel pauzes. De aandacht van de camera vindt Yuka geweldig. Elke click betekent een snoepje en lovende woorden van de drie tweebeners met wie ze onderweg is.

Haar poses lokken veel oh’s en ah’s van ons uit

Yuka is een natuurtalent. Haar blikken zeggen zoveel over haar. Het ene moment is haar blik zacht, dan speels, dan weer wijs. Het is onmogelijk om geen zwak voor haar te krijgen.

Met de zomerzon

Als we merken dat ze wat vermoeid raakt lopen we weer terug naar huis. Ik denk dat ze het liefst nog wel even door zou willen gaan, het lijf is helaas wat minder flexibel dan haar geest.

Ogen die spreken

Wat heb ik genoten van deze fotoshoot. Om dit te doen met en voor mijn lieve vrienden betekent zoveel voor me. Het is een herinnering die ik voor altijd zal koesteren in mijn hart. 

Please follow and like us
fb-share-icon

2 reacties op “Yuka&rdquo

  1. Lieve San wat een prachtig verhaal, zo mooi en bondig geschreven en zo waar.
    Ik heb tranen in mijn ogen en Chris ook.
    Je bent een talent.

  2. We weten niet hoe lang we mogen genieten van onze viervoeters. Het afscheid valt dan inderdaad heel zwaar. Zowel nanook en yuka nu ook nog geniet van een prachtig leven bij deze baasjes.
    En wij (de fokkers) kunnen ons geen beter thuis wensen voor ” onze” hondjes. Wat een mooie plaatjes en woorden over die lieve yuka. Daar zijn ook wij trots op 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *