Finn

Geplaatst op

Finn heb ik leren kennen op de hondenschool waar ik met Chica ‘agidience’ lessen volgde, zo’n 3,5 jaar geleden. We zaten in dezelfde ‘klas’. Hij trainde daar samen met zijn vriendinnetje Karin. De jongste ‘handler’ op de hondenschool. Zij was toen denk ik een jaar of  15-16.  Ik vond hen geweldig! Ik herinner me dat ik hen altijd vol bewondering stond te bekijken. Die twee straalden gewoon als ze samen bezig waren. De lol spatte ervan af en de kunstjes die Finn heel snel onder de knie kreeg, zo leuk! 

Ik was dan ook super verheugd toen Margo, de moeder van Karin, me benaderde voor een fotoshoot met Finn, als verrassing voor Karin. We spraken af op een mooie locatie in de buurt, waar ook water was om af te koelen op deze warme zomerdag.

En ach, wat een heerlijke, blije hond is Finn. Nog net zo’n charmeur als 3,5 jaar geleden. Samen met Margo en Peter bespreek ik wat ideeën om te fotograferen en dan gaan we op pad.

 

Finn poseert als een volleerd fotomodel en ik verwen hem na elke gelukte shot met een lekker snoepje. Dat helpt ook om hem mijn kant op te laten kijken als ik mijn camera op hem richt. Als de camera klikt volgt al snel een snoepje, Finn heeft het snel begrepen.

Gekke geluidjes maken

Wat ook goed helpt om zijn aandacht te trekken en wat soms ook een grappige ‘schuine kop’ geeft, zijn gekke geluidjes. Het oefenen van gekke geluidjes is trouwens de laatste tijd een nieuwe bezigheid van me, en inmiddels is mijn arsenaal al redelijk uitgebreid.

Even chillen

Omdat het vrij warm is doen we rustig aan en na de actie foto’s nemen we de tijd om even te chillen. Dan verwissel ik meteen mijn zoomlens voor de groothoeklens. Een van mijn favorieten. Ook de flits komt tevoorschijn. De zon begint namelijk steeds verder te zakken, de lucht kleurt langzaamaan oranje en het licht wordt zachter en zachter. 

Voor het perfecte plaatje moet je je soms als fotograaf in gekke bochten wringen. Als Finn effe lekker de beek in gaat twijfel ik niet lang. Dit is wel heel erg leuk!  Een natte broek en schoenen heb ik graag over voor een mooie foto. En trouwens, ik kan de afkoeling ook wel waarderen!

Nu de zon steeds verder zakt is het tijd voor de afsluiter, mijn absolute favoriete zomerfoto, de zonsondergang. En wat kleurt Finn mooi met de ondergaande zon achter hem.

Ik ben weer opnieuw verliefd geworden op deze knappe, charmante man. Kijk nou zelf, zo vreemd is dat toch niet?

Wat een ontzettend leuke fotoshoot was dit. Margo en Peter, hartstikke bedankt voor deze opdracht en jullie vertrouwen. Ik hoop dat Karin blij verrast is met deze foto’s van haar grote vriend.

Please follow and like us
fb-share-icon

Eén antwoord op “Finn”

  1. Wat gaaf en ontzettend mooi stukje plus foto’s om trots op te zijn
    Gr kai en jacobiene reinders
    Poot van Mister leekie en muffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *