The Happy Five

Geplaatst op

Een hondenshoot met vijf honden! Dat is een hele uitdaging.

Ik ken Jessica en Koen van de hondenschool waar ze allebei les geven. Ze hebben allebei een gigantisch hart voor honden. Je kent het type wel (zoals ik overigens zelf ook ben), hun honden zijn hun kindjes. De hoogste tijd dus ook om hun happy five eens goed op de foto te zetten.

En wat een leuke en divers samengestelde roedel is dit. Zo bont als een modern samengesteld gezin. Tijdens het chatten met Jessica vergeleken we de vijf met de karakters van de serie Friends.

VLNR Nenya-Vilya-Coco-Blossom-Odin

Je hebt het keeshondje Nenya, een serieus net dametjes zoals Monica. De australische herder Coco, een charmante en knappe kerel die je hart doet smelten als je hem in de ogen kijkt, net als Joey. Dan is er Blossom de pomeriaan, met haar komische en blije blik doet ze me aan Phoebe denken. Vilya, de oogverblindend mooie samojeed dame, iedereen kijkt om als zij voorbij loopt, net als bij Rachel. En tot slot de jongste van het stel, de samojeed Odin, hij is onwijs vertederend met zijn komische en jonge blik. Charmant als Chandler.

Jessica en Koen wilden het liefst een buitenshoot tijdens de zonsondergang. Dus we waren afhankelijk van het weer. Daarom moest de shoot een paar keer verzet worden.
We zochten een locatie in de buurt uit waar allerlei scenes mogelijk zouden zijn, zowel bos als open veld en toen de weersvoorspellingen goed uitzagen was het dan eindelijk zover.
In mijn tas mijn camera, verschillende lenzen, flitsen en statieven. Lekkers voor de honden, een flesje water, fluitje… bepakt en bezakt ging ik op pad. Hm, een assistent zou geen overbodige luxe zijn met al dat gesleep!

En daar waren ze, wat een heerlijk stelletje blije honden. Het was een van de weinige keren dat ze alle vijf tegelijk op pad waren. Ik kan het me goed voorstellen, want je komt handen te kort. Maar de baasjes deden het echt geweldig, geen stress te bemerken, ze waren gewoon lekker relaxt bezig met hun ‘kindjes’.

De vraag van Jessica en Koen was natuurlijk of ze alle vijf samen op 1 foto konden. Dat kan, jazeker. Honden van hondentrainers, die zullen vast heel gehoorzaam naast mekaar blijven zitten, dacht ik zo. Maar nee hoor. Hoewel ze alle vijf hartstikke braaf zijn en de basiscommando’s goed kennen (zelfs de jongste telg Odin), alle vijf op een rij was toch net ietsje te veel gevraagd. Daarbij kwam nog een extra uitdaging, namelijk die van andere (vaak loslopende) nieuwsgierige honden. 

SOOC (straight out of camera), puppy Odin poseert voor de ‘vijf-op-een-rij’ foto

Gelukkig leven we in een tijdperk met schijnbaar onbeperkte mogelijkheden in de digitale nabewerking. En daarmee doel ik op het fenomeen ‘photoshop’.
Men neme een aantal honden, men zet deze één voor één ogenschijnlijk naast mekaar neer op een leuke plek, men fotografeert deze honden één voor één. In Photoshop voegt men deze foto’s samen tot één geheel en voila, je hebt een foto met vijf honden op een rij.

Wat zie jij in deze blik? Ik zie een hartstikke lief dametje

Na deze sessie lopen we verder richting bos voor de individuele foto’s. Omdat het hier al behoorlijk donker is, zet ik de flitsen in. Ik vraag aan Koen om me hierbij te assisteren. 

SOOC (straight out of camera), gebruik van de flits in het donkere bos

Sommigen mensen vragen zich misschien af of het gebruik van flitslicht schadelijk is voor de hond of dat hij ervan schrikt. Ik kan je gerust stellen, dit is niet zo. Wat ik zie is dat het ze ofwel niet interesseert, ofwel ze er nieuwsgierig aan willen ruiken. 

Het gebruiken van de flits geeft een aparte sfeer aan de foto’s, waar ik zelf wel van houd.

In deze donkere sfeer springen de twee witte samojeden mooi eruit

 

Als alle vijf de vriendjes aan de beurt zijn geweest moeten we opschieten voor de zonsondergang foto’s. Ik was even vergeten dat je met vijf honden natuurlijk langer bezig bent dan met één of twee honden…

We lopen snel terug naar het open veld en ik ga op zoek naar een plek waar we de hond hoger kunnen plaatsen. Helaas kom ik zo’n plek niet tegen. Daarom besluit ik dan maar om de laatste poses te doen op een plek waar de zon mooi door de struiken schijnt.

Een hoge plek voor Blossom is makkelijk, Koen tilt haar gewoon eventjes op

En dan is er na de photoshoot tijd voor wat afkoeling en hebben we met zijn allen de grootste lol bij de beek. Van de mooie, vlekkeloze en geborstelde vachten blijft niet veel meer over, maar wat een lol!

Met een ondergaande zon, altijd prachtig

Jessica, Koen, Nenya, Coco, Blossom, Vilya en Odin, dank jullie wel voor deze super leuke shoot!

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *