Chicas in Velvet Dream Dresses

Geplaatst op

Najaar 2019, ik ging me meer en meer verdiepen in portretfotografie. Ik volgde workshops en web-tutorials en oefende wat ik leerde over poseren en retoucheren op familie en vriendinnen. Zowel met als zonder hond. Ik kwam erachter dat een belangrijk item in de stijl die ik mooi vind, de kleding is.  Als er een hond mee op de foto gaat, dan zie ik het liefste dat de kleding qua stijl past bij de uitstraling van de hond. Daarbij merk ik dat ik een zwak heb voor vrouwelijk, sierlijk, mystiek en elegant. 

Britt, sierlijk en elegant

In deze zelfde periode opende Fleur van Hooren haar kledingwinkel in Heerlen, Velvet Dream Dresses. Dit is niet zomaar een kledingwinkel, nee het is, zoals de naam al doet vermoeden, een droomjurken winkel.

Sinds Fleur haar winkeldeuren opende, volg ik haar en haar jurken op social media. Telkens als ze een jurk uit haar winkel showde dacht ik; dat wil ik fotograferen!

Op een gegeven moment zocht ik contact met Fleur en vertelde dat ik heel graag een fotoshoot met haar jurken wilde doen. Ze was meteen net zo enthousiast als ikzelf was en al snel organiseerden we ons eerste fotoshoot-event.

Fleur met 5 Velvet Dream Girls

En zo stonden 8 jonge vrouwen die in de afgelopen periode een jurk hadden gekocht bij Velvet Dream Dresses op een zonnig weekend in juni, voor mijn lens.

Op zaterdagavond verzamelden 5 meiden in prachtige jurken, zich in de mooie tuin van de ouders van Fleur. Fleur en haar moeder hadden alles tot in de puntjes verzorgd, met snacks en drankjes. 

Om en om schitterden de meiden in hun droomjurk als een waarachtig model voor mijn lens. Het was een ontzettend leuke ervaring voor ons allemaal.

De volgende ochtend was het tweede deel van deze samenwerking en ontmoette ik Fleur in haar winkel in Heerlen. Ze liet me haar winkel en collectie zien en ik was helemaal onder de indruk. In de winkel hangen jurken voor elke gelegenheid, voor elke beurs en voor elke maat en ook aan passende accesoires is gedacht.

Met de drie jonge dames van vandaag ging ik samen met Fleur en haar moeder naar het Maankwartier in Heerlen. Een mooie locatie vlakbij. Het was vroeg en zondagochtend, geen mens te zien in de stad. Deze shoot was dan ook heerlijk rustig en ontspannen, zeker ook omdat deze dames al ietwat ervaring met poseren hadden.

Fleur en 3 Velvet Dream Girls in het Maankwartier – Heerlen

Eenmaal terug thuis was er tijd om de resultaten te zien van deze geweldige ervaring en ik ben behoorlijk onder de indruk.

Fleur heeft echt een oog om de juiste jurk bij de juiste persoon te matchen. Alle meiden zagen er uit om door een ringetje te halen, ze hadden zelf hun haar en make-up verzorgd, onwijs wat een talent. Met minimale aanwijzingen van mij poseerden ze als echte modellen en dat is terug te zien in de foto’s.

Buiten dat ik ontzettend tevreden ben met het resultaat was dit sowieso een geweldige ervaring en super toffe samenwerking met Fleur en deze Velvet Dream Chicas.

Een event als dit gaan we zeker weten vaker organiseren.

Mocht je nu denken, zo’n ervaring wil ik zelf ook meemaken, dan vraag me gerust naar de mogelijkheden.

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *