Rafke

Geplaatst op

Jack Russels, ik ken ze als een soort van ADHD hondjes. En als ik kijk bij de rasbeschrijving,  dan is die gedachte niet eens zo vreemd. Want de Jack Russel, een Engels hondenras dat oorspronkelijk gefokt werd voor de vossenjacht, staat bekend om zijn  actieve, (over)moedige en onvermoeibare karakter. Hij is daarbij pittig en slim, houdt van actieve spelletjes en kan behoorlijk druk zijn.

kiekeboe

Maar toen leerde ik Rafke kennen op de hondenschool. Ze zat in hetzelfde speurklasje als Nanaimo en hoe moeilijk Nanaimo vaak is met andere honden, hij raakte meteen tot over zijn flaporen verliefd op de lieve Rafke. Een wonder dat Nanaimo een hond leuk vindt! Maar als je Rafke beter leert kennen, dan kom je erachter dat zo’n beetje elke hond wel verliefd op haar wordt. Want Rafke is een Jack Russel dame die hartstikke slim en speels en actief is. Maar daarbij straalt ze ook een enorme rust uit met die prachtige zachte blik in haar ogen. 

Je kunt je voorstellen dat ik hartstikke veel zin had in deze fotoshoot die baasjes Michiel en Angeline voor Rafke gepland hadden. Toen we mekaar troffen bij het Kasteelpark leek het wel of Rafke me nog kende van het speurklasje. Maar vandaag zouden we niet gaan speuren naar mensen, vandaag zouden we leuke fotoplekjes gaan zoeken.

Genoeg leuke fotoplekjes om van te smullen

Nou, die hebben we gevonden. Genoeg leuke plekjes in het park en bos rondom het kasteel. En Rafke, slimme hond die ze is, poseert als Holland’s next top model. Helemaal lyrisch ben ik van haar. Die lieve ogen, dat flapoortje. Wat een scheetje is het.

Nog eentje tot slot, voor we weer naar huis gaan

Als ik weer thuis ben en de foto’s allemaal goed en rustig kan bekijken, dan ben ik erg blij met deze shoot. Eén foto springt er meteen uit voor mij, de foto waar Rafke opkijkt naar haar baasje Michiel. Michiel staat niet op de foto, maar ik weet dat ze naar hem opkijkt. Naar haar maatje.
Om haar blik in de foto wat ‘houvast’ te geven, laat ik een veertje boven haar neus zweven. Een veertje, omdat dat tevens haar zachte karakter symboliseert.

zo zacht als een veertje

Een hondenfotoshoot is namelijk meer dan alleen maar leuke foto’s van een hond maken. Voor mij is de shoot pas geslaagd als ik het karakter van de hond heb weten vast te leggen. En ik denk dat dat vandaag met Rafke zeker gelukt is.

Dankjewel Michiel en Angeline voor deze ontzettend leuke fotoshoot met jullie lieve schat.

 

 

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *