T is weer een beestenbende…

Geplaatst op

Volgens de Dikke Van Dale is een beestenbende een smerige boel of rommel. Maar soms heeft de Dikke Van Dale geen gelijk. En dit is duidelijk zo’n geval dat ie er helemaal naast zit.
Een beestenbende is namelijk helemaal geen smerige boel. Het is juist een gezellige, warme, liefdevolle groep dieren die het leven van ons mensen verrijkt!
Zo, dat moest ik eventjes rechtzetten. Want wie ik nu weer gefotografeerd heb! Een heerlijke beestenbende in de zin van ‘San’s woordenboek”.

Die beestenbende woont samen met Pien en John en bestaat uit een prachtige zwarte Fries, een evenzo prachtige zwarte Duitse herder, twee super schattige, eigenwijze pony’s, een paar geiten en een stelletje kippen. Pien en John zijn familie van Jola, van de ‘yoga met Beau’ shoot. En van haar kregen ze deze fotoshoot cadeau. Hoe leuk is dat, een fotoshoot van je beestenbende cadeau krijgen!

Yde, de prachtige Fries

Ik was wel een beetje nerveus, want oh jee, hoe ga ik al die dieren bij mekaar krijgen? Het was al duidelijk dat paard en pony’s en hond niet samen zouden kunnen… een photoshop klusje dus. Voor Pien hoefden de geiten en kippen niet erbij, daarmee werd het klusje al een stuk makkelijker.

Eerst werd de wei geïnspecteerd en zocht ik een mooi plekje uit. Vervolgens markeerden we met stokjes waar paard, pony’s en hond opgesteld zouden moeten worden.
Eerst was Yde, de Fries aan de beurt. Noor, de steun en toeverlaat van Pien en John, had Yde helemaal fotoproof gemaakt. Zijn vacht glansde als een zwarte blinkende Ferrari en wat een prachtige manen!
Met gemak liet Noor Yde mooi poseren waarbij Pien, die achter mij stond, de aandacht van hem vroeg. Perfect teamwork, dat is zo fijn voor mij als fotograaf.

De beestenbende van links naar rechts: Lotje, Boy, Fopke en Yde

Daarna waren Fopke en Lotje aan de beurt. De pony’s. Dat was meteen een stuk uitdagender. Want deze twee schatten vroegen om iets meer geduld. Maar uiteindelijk lukte het ook om hun redelijk in positie te krijgen.

Boy, een echte black beauty

Last but not least was Boy aan de beurt. Boy bleek een kampioen in poseren. Hij ging precies op de gewezen plek zitten, bleef daar mooi in positie toen Pien achter mij door kwam lopen en keek recht in de camera, zodat ik alleen maar hoefde te klikken. Makkie!

Yde, nog zo’n black beauty

De compositiefoto’s waren klaar voor photoshop. Nu nog wat individuele foto’s van allemaal. Waarbij Boy effe lekker door de wei kon razen en ook Fopke en Lotje een partijtje door hun eigen stukje wei konden rennen. Van Yde maakte ik nog een paar foto’s in zijn stal, waar hij al stond te genieten van zijn avondmaaltijd.

Blije Fopke

Alweer voel ik me gezegend met deze ontzettend leuke hobby waarbij ik op bezoek mag komen bij mensen als Pien en John die zo’n heerlijke beestenbende hebben.
Dankjewel Jola, dat je hun dit leuke cadeau geschonken hebt, het was stiekem ook voor mij een cadeautje!

Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *