Fashion shoot

Geplaatst op

Eén van de leuke dingen aan het volgen van een fotografie opleiding, is dat je leuke creatieve opdrachten krijgt en dat we soms met de klas op pad gaan voor een speciale opdracht. Deze keer is de opdracht; doe een fashion shoot met een model. Voor de shoot konden we met de klas gebruik maken van de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Een geweldig locatie natuurlijk.

Een oproepje op Facebook levert binnen no time een prachtig model op, Stéphanie. Een jonge meid, zonder modellen ervaring, maar met des te meer enthousiasme. Ik leg haar uit wat de bedoeling is en zo komt ze met een tas vol kleren en looks naar de shoot. Mijn vriendin Meta biedt zich aan als assistente, wat wel zo handig is, is gebleken.

Eenmaal in de Cultuurfabriek maken we eerst een verkenningsrondje, genoeg mooie plekken om te fotograferen in dit gebouw. Nadat we de locatie verkend hebben is het tijd om aan de slag te gaan. Stéphanie hijst zich in haar eerste look, ‘de zakenvrouw’. Ik plaats haar op verschillende plekken, zoek een leuke compositie en mooie lichtinval en geef Meta aanwijzingen waar ze de flits moet houden en richten. Al snel zitten we alledrie op één lijn en denken Stéphanie en Meta met me mee qua plekken en poses. We zitten in een creatieve flow. Stéphanie experimenteert met verschillende poses, Meta zorgt voor een goeie opstelling van de ‘props’ en kamt de haren van Stéphanie nog eens glad terwijl ik met mijn oog door de zoeker het plaatje zo goed mogelijk composeer. Tijd voor een andere look, ‘de stoere chick’. Hiervoor gaan we ook nog eventjes naar buiten, maar niet te lang, want het begint net te regenen. Deze stoere look past erg goed bij Stéphanie en vind ik ook erg leuk om te doen. In een wat afgelegen ruimte vinden we een rode ladder die geweldig past bij haar blouse en dieprode lipstick. Een beetje schuiven met kratten en een graffiti achtergrond levert een super plaatje op. De tijd vliegt met zoveel fun. Tijd voor de laatste look, ‘de prinses’. In een zwart jurkje met zilveren pareltjes en een ‘kroontje’ op haar hoofd maken we een echte prinsessen foto bij een grote vaas met bloemen, in de stijl van de oude meesters. Het is waanzinnig hoe goed al deze looks bij Stéphanie staan. Echt een genot om mee te werken. Als ik denk dat we alle ruimtes wel gehad hebben, weet Meta nog een plekje waar we niet zijn geweest. Het café. Er is niemand, want het café is nog niet open. Dus hier kunnen we in alle rust de laatste foto’s maken.

Weer thuis bekijk ik de resultaten en ben ik meer dan tevreden. Deze dames die geen ervaring hebben in dit soort fashion fotoshoot, hebben het super gedaan en ik ben trots op wat we neergezet hebben. Daarbij heb ik ervaren dat ik dit soort shoots echt te gek vind om te doen. Iets wat ik wel wil toevoegen aan mijn ‘pakket’. Ik merk ook dat ik houd van deze donkere, low-key stijl bij portretfotografie. Dus… wil je ook eens zoiets meemaken? Bevalt je deze stijl? Laat het me dan weten en stuur me een mailtje.

Voor een grotere weergave, klik op de foto’s.

Please follow and like us
fb-share-icon

2 reacties op “Fashion shoot&rdquo

  1. Het was superleuk om te helpen en mee te maken. Stephanie was super aardig, deed super mee. Ook ik viel helemaal voir die stoere look. Dat is n pracht meid op weg naar n coole vrouw!
    Ik zeg …er komt vast nog eens zo’n samenwerking..wat jullie 😉

  2. Oh! Vergeet ik nog helemáál te zeggen hoe goed jij dan bezig bent. Zo gefocust zonder je model en de assistente te vergeten. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *