Klaprozen

Geplaatst op

Je komt ze in deze tijd van het jaar onderweg tijdens een wandeling of op weg naar je werk overal wel tegen, klaprozen. Her en der verspreid in de berm langs de weg, in akkers of braakliggend terrein. Met hun prachtige dieprode kleur weten ze de boel goed op te fleuren en vertellen ze ons dat de zomer is begonnen.

Een heel veld vol klaprozen kom je niet zo vaak tegen. Maar áls je het tegenkomt, dat is werkelijk een prachtig gezicht! Zeker voor een fotograaf is dit een uitnodiging om snel de camera uit de tas te pakken. Tussen 2014 en 2018 werden in België verschillende velden ingezaaid met klaprozen ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Sommige van die velden zijn dit jaar leeg maar als er niet gemaaid is, dan kun je nog een vol veld vinden. Mijn studiegenote Thea, van de fotografie opleiding, wist waar zo een veld lag. En toen ik de vraag kreeg voor een zwangerschaps-shoot hoefde ik niet lang na te denken over de locatie. Thea ging mee om de weg te wijzen en ze maakte ook nog een leuke Behind-the Scenes impressie.

Een weekje later nam ik mijn eigen hond Chica mee voor een shoot. Omdat ik vorige week gezien had dat de klaprozen best hoog groeien, had ik vandaag een stoeltje meegenomen, waar Chica op zou kunnen zitten. Ze poseerde zoals een hond van een hondenfotograaf betaamt. Mijn toppertje!

Thea schiet ‘behind-the-scenes’ foto’s

De ‘behind the scenes’

Please follow and like us
fb-share-icon

Eén antwoord op “Klaprozen”

  1. Hoe leuk om je mooie foto’s zo samen te zien. Het waren 2 leuke fotoshoots tussen de klaprozen. Mooi om te zien hoe je met je modellen en de honden omgaat. De foto’s spreken ook voor zich, ik vind ze supermooi. Ik ben blij dat ik hiervan getuige mocht zijn en de foto’s “behind the scenes” mocht vastleggen. Fijn dat we onze passie voor het fotograferen met elkaar kunnen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *