ZESKAMP

Geplaatst op

Voor de tiende keer sluit ook dit jaar Hondenschool de Vagebond in Stein (L), het schooljaar af met een clubdag. Zoals jullie vast al wisten, dit is de school waar Chica en Nanaimo ook al jaren naartoe gaan. En ik ben er dan ook geregeld met mijn camera te vinden tijdens lessen en evenementen. Het is een leuke hondenschool met enthousiaste trainers die up to date zijn opgeleid en bijgeschoold, waar altijd een relaxte sfeer heerst en op een prettige en respectvolle manier samengewerkt wordt. Ik ben er daarom ook graag te vinden op een dag als deze.

De trainers van Hondenschool de Vagebond worden op de foto gezet door Loe Bergers

Dit jaar hebben de trainers van De Vagebond als afsluiter een geweldige zeskamp georganiseerd voor hond en mens. Op het veld waar genoeg schaduw is om in te vertoeven en badjes om af te koelen, zijn zes categorieën activiteiten verdeeld. In de vroege ochtend, als het nog redelijk te doen is qua temperatuur, is er eerst een parcours agility en frisbee. Daarna kun je verscholen onder de bomen de beste dance-moves zien bij de doggy-dance. De slimme neuzen worden aan het werk gezet bij de detectie en er wordt getest op gehoorzaamheid. Balans en kunstjes komen aan bod op de Agidience-baan.

Deze zeskamp is niet alleen voor de honden. Zoals gezegd, ook de baasjes moeten aan het werk om hun vaardigheden te laten zien bij agility/behendigheid, frisbee, dansen, geuren herkennen, luisteren en agidience op de skippybal. .

Tussen de bedrijven door is het lekker chillen met je hond op het veld, een beetje kletsen, hapje eten, ijsjes die worden uitgedeeld… Kortom, geen verkeerde plek om deze zaterdagochtend te vertoeven.

Na het middaguur worden de punten geteld, maar er is nog één onderdeel om bonus punten te scoren. De hilarische water-glijbaan. De meest fanatieke baasjes laten zich van hun stoerste kant zien en glibberen al buikschuivend over de glijbaan. Ik lig dubbel achter mijn lens als ik die stoere mannen en vrouwen op me af zie komen glijden. Het levert geweldige plaatjes op.

Inmiddels is iedereen goed afgekoeld en is het tijd voor de ontknoping van deze zeskamp. De prijsuitreiking. Bij elke categorie zijn er bekers te winnen. En de overall winnaar wint niet alleen de hoofdbeker, maar ook een outdoor-fotoshoot bij mij. Want ik sponsor graag mijn favoriete school en kan baasjes die hun beste beentje voor zetten voor hun hond enorm waarderen. Het is spannend, want er zijn heel wat kanjers die goed in de prijzen zijn gevallen bij de verschillende onderdelen. Maar de knapste hond met de meeste punten, dat is Boba. Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (oftewel toller). Ik heb hem eerder al eens gefotografeerd bij de frisbee les en de Holi-poedershoot. Een super leuke hond. Dat belooft een top-shoot te worden met deze top-hond!

Boba met zijn baasjes

En omdat ik vind dat meedoen belangrijker is dan winnen, heb ik ook een outdoor-shoot gesponsord voor de zogenaamde ‘poedelprijs’. En deze prijs gaat naar Bobbie, een Airedale Terrier. Minder punten tijdens deze zeskamp, maar als het zou gaan om Holland Next Top Model, dan zou hij het verder geschopt hebben, want jemig wat een knapperd istie!

Bobbie

Please follow and like us
fb-share-icon

Eén antwoord op “ZESKAMP”

  1. Hoi Sandra,
    Wat een leuk verslag met foto’s van een fantastische dag.
    Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer op de 11e editie van deze gezellige clubdag.
    Groetjes,
    Loe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *