Masterclass Hondenfotografie

Geplaatst op

In het leven als in de fotografie wil ik me blijven ontwikkelen, mijn grenzen verleggen, me verder verdiepen.

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren serieus bezig ben met het fotograferen van honden. En in die jaren heb ik allerlei literatuur verslonden over fotografie, trainingen gedaan, workshops gevolgd en aan online lessen deelgenomen. Niet alleen op het gebied van honden fotografie, maar ook portretfotografie, poseren, belichting in de studio, kleurtheorie, retouching en andere nabewerkingstechnieken.

De laatste workshop die ik recent gevolgd heb en waar ik erg over te spreken ben, is de Masterclass Hondenfotografie die gegeven wordt door hondenfotograaf Haron Haghuis. Haron is een begrip in de wereld van de hondenfotografie. Hij staat vooral bekend om zijn prachtige sfeervolle hondenportretten in de natuur. Een stijl die ik zelf ook erg mooi vind. Meer van zijn werk kun je bewonderen op zijn website: https://haronhaghuisfotografie.nl/

In 2020 had ik al eens het genoegen om een korte online les van Haron te volgen via The Guild of Photographers. En toen wist ik het al; als ik ooit de kans krijg dan wil ik een complete workshop bij hem volgen. Uiteraard, Haron maakt prachtige portretten van honden. Maar goed zijn in fotograferen en goed zijn in het overdragen van kennis, dat zijn twee heel verschillende dingen. In mijn ogen bezit Haron allebei die talenten. Ik was er dan ook als de kippen bij toen ik via social media zag dat hij weer een online Masterclass ging organiseren.

Saluki Vigo tijdens de praktijkles

Theorie

Het theoretische gedeelte van de workshop vond online plaats op een zaterdagmiddag en zondagmiddag. Dus gewoon lekker thuis, inloggen achter mijn PC, met een kopje thee en natuurlijk mijn twee best buddies aan mijn voeten. Buiten was het guur weer, dus daar viel niets te missen. De online les was hartstikke goed opgezet. En zoals je van een masterclass mag verwachten werden in deze les echt de puntjes op de i gezet. 

Praktijk

Na een weekendje online les is het zaak vooral veel te oefenen en de theorie in praktijk te brengen. Dat is zo makkelijk nog niet, want oude gewoontes glippen er snel weer tussendoor. Daarom vind ik die aanvullende praktijkles ook zo belangrijk, zodat ik on the spot tijdens het fotograferen bijgestuurd kan worden. Omdat de praktijkles in Twente gedaan werd (het gebied waar Haron zelf fotografeert) maakte ik er meteen maar een weekend uitstapje van met mijn maatjes.

Tsjechoslowaakse Wolfhond Kaeley tijdens de praktijkles

Het werd een hartstikke leuk weekendje, ook voor mijn maatjes die zich heerlijk konden amuseren op het natuurkampeerterrein in de bossen. De hele rit was het meer dan waard! Op zondag was de praktijkles en Haron had prachtige modellen geregeld op een mooie locatie. Hij zorgde ervoor dat iedereen aandacht kreeg en deelde vrijgevig zijn tips en adviezen met ons. Tussendoor had hij een lekkere picknick geregeld in het bos. Hoe tof wil je het hebben!

Witte Herdershond Gwenn tijdens de praktijkles

Het resultaat van deze masterclass is dat ik foto’s heb gemaakt waar ik zelf versteld van sta. En dat is meer dan waar ik op had gehoopt!

Engelse Staffordshire Bullterrier Vaös, na de workshop weer terug in Limburg, toepassen wat ik geleerd heb
Please follow and like us
fb-share-icon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *